August 24, 2007

KANTOI...

Seperti biasa kalau ari jumaat, setan 2 ekor kat tempat aku ni mmg tak reti nak pi semayang jumaat pun (lantak ler...dosa tanggung sendiri kan)..ada tak de jumaat aku salu follow 2 ekor setan ni pi makan..tak kira lah kat mana lokasi pun. Port biasa, public bank food court, dah bosan situ pi AMBank foodcourt, bosan lagi pi Kg pandan kari kepla ikan....kadang pi Avenue K, Angkasaraya..ataupun Pelita Nasik kandar. Yg paling kerap samada KLCC atau Avenue K. Ikut orang gaji loaded ni kadang2 tension gak..sbbnya dorang makan mahal2..ada 2-3 kali aku kena. Ikut dorang makan dorang pi lantak kat American Chillis, kat pizza dan yang terbaru kat Nandos. Aku kalu bab makan sekali RM10 ke atas aku dah consider mahal dah..apatah lagi RM20 keatas..makan seminggu tu wei..dorang x kisah lah..gaji 10k, so tak heran. aku??..gaji ciput jer..baru2 ni dorang ajak aku join ke Nandos KLCC..aku pu ikutlah..dah ler tak sedap alih2 kena sorang RM23..mahe betul..
La ni kalau nak ajak aku pi lunch aku tnye dulu pi mna..agak2 mahe aku tak ikut..nak jimat..dorang kata aku kedekut, bukan kedekut tapi tak worth it lah..aku boleh beli memacam sayur dgn RM20 kat NSK tau...
So hari ni, cadangan si sid nak ke Pelita aku tolak mentah2..apa taknya sebulan 3-4 kali nak lawat mamak tu..dah ler mahal, orang ramai tmpat stuffy lak..walaupun makanan sedap tapi tak kosser aku nak pi lantak mamak selalu..jadinya kitrang pi le kat Avenue K. Masa sampai situ pun dah kul 12.45pm, order gitu gini kul 1.15pm baru dapat makan..campur dgn ngumpat senah, korang..kalu nak tau lelakis ni kalau ngumpat lagi dashyat woooii...yg lucah2 sume kuar selamba kodok jer..mgkn sbb dgn aku dorang tak segan, lagipun aku dgn sid dah kawin ada anak pun cuma si adi tu jer bujang lapuk...lagipun mggu ni Senah cuti, pepagi dah tiaw adi kat HP so apalagi byk ler topik nak ngata kan...ish buat dosa jer...
Si sid pulak cadangkan pi toys r us kat atas avenue K tu lepas makan tu, saje lah nak buang2 masa, walaupun time abis makan tu dah kul 1.30pm..ralit dan leka belek2 kat toy r us, dah pukul 2 beb..aku tak ler rasa bersalah, sbb aku jarang benornya kuar makan balik lewat nih..selalu on time jer..ataupun salu lunch dok kat opis jer..tak kuar pun..takkan sesekali nak bising, nak berkira yer dak...tapi tidak...mmg kali ni aku kena sedebuk..
Setan 2 orang tu dok sebok beli burung tiong..siap ada bunyi berdecip lagi..harga?..mmg harga runtuh..sbb biasa RM70 ari ni rm 19.90. Alah jualan tutup kedai..aku pun beli 2 goggle dgn 2 botol air (dah janji dgn bbudak nak ke KLCC sok mandi). Gitu gini, jalan bagai, pukul 2.10pm baru sampai opis. Dari jauh aku dah nampak Jenab pnye muka lain macam jer..cam marah gitu..siap aku dgn adi masuk jer (si sid pi jamban dulu) dia sound
Jenab : apsal lu orang lambat sgt balik
aku : ramai org la..tunggu makanan kat 40 min..jumaat maa
adi : haah lah ramai btul orang ari ni ..
Jenab : ur boss tnye la apsal ko lambat
aku : ya ka...ok ok..(buat muka bodoh)-biasalah geng propganda auta terrer pnye
Lepas balik tmpat memasing, aku buat2 tunjuk muka kat bos aku si Umar..tak de pe pun. Masa aku jenguk kat depan dia ckp inventory on line aku dah ok..dia senyum jer tak cakap apa pun..ceh mmg kantoi la jenab ni, nak tipu aku la tu..donkey la tu..
Tak abis tu, pukul 3.30pm dia panggil aku dgn adi..aku ckp macam tadi tunggu order ramai sgt org..si adi pulak lagi best..dia jawap "ari jumaat entitlement kitorang semayang sampai kul bape? (ceh, tak semayang ada hati nak tnya)..jenab tak jwap..bila adi kata gomen gazetted 12.30pm - 2.30pm tuk semayang jumaat, jenab buat citer lain pulak, citer ari2 biasa....ha ha ha...sah terkantoi..yang ianya aku rasa sbb kitorang tak ajak dia join..sbb pagi sblum lunch tu dia ada mentioned nak ajak pi reramai makan kat tmpat favourite dia tu..last2 kitorang tinggal jer...
jeles la tu..dia tak berani lak sound si Sid, maklumlah mamat tu mmg laser giler..silap ariblan dia pulak kena..lagi pun aku dgn adi kan junior ..baru join tu yg dia ada berani leeebeee sket tu..
Aku ckp dgn adi..pagi tadi aku masuk opis kul 7.05am..Umar pun ada masa aku datang..dia tak ckp apa pun..tapi ada orang lain buat auta, siap kata takut Khalid marah lak..allllooooo...setau aku Khalid dah seminggu dah x masuk opis..ntah travel mana la pulak..apa dia nak kait2kan nama khalid lak..ada CCTW ka?...............hai ...............kalau dah donkey tu memacam kan.......
Nampak gayanya rancangan nak ke Bangsar mggu dpan terpksa lah aku tangguhkan dulu..sat lagi ada yg kena lagi kang..malas lak aku..Nita...take note eh..ko pesan kat kengkwan, plan tu postponed dulu...lenkali..
Adious...gang Selamat Berhujung minggu..minggu depan cerita lagi..ba boi....

2 comments:

Kak Lady said...

Anna...hehehe...memang tu kes donkey tu...

Tapi kan...kalau selalu pi makan kat tempat mahal2 tu memang le tak berbaloi...sesekali okay lah kan...kedai mamak? Memang potong leher ...

Anna said...

Betul tu Kak, paling koman pun kalu kat kedai mamak tu RM10..tu kira amik lauk paling sempoi tu..dorang mmg potong kapla..kalu ikut bdak 2 orang tu mmg kena siap2 ler bwk duit paling tidak RM50 kalu tak ada yg basuh pinggan kang....