November 9, 2012

Seminggu Sudah

Assalamualaikum, semoga korang semua baik2 belaka. Aku Alhamdulillah. Sedar tak sedar sekejap jer dah seminggu aku kat tmpat baru ni. Masih baru, masih hijau dan masih banyk perkara nak kena belajar nk catch up. Sementelah byk aku x leh access lagi , mcm kat server and work folder aku buat training online yg bukan main banyak tu. Alhamdulillah, dah abes pun. Banyak masa terluang aku browse company products, tgk gambar camne rupanya products kat sini. Hampir2 byk kesamaan dgn co lama tu Cuma of course label dan jenama yg beza kan.



Bole dikatakan hehari nak pergi keje aku bangun dgn mudah dan penuh semangat. Fikiran yg tenang, hati yg senang sbb tak perlu nak memikir pasal jenab tak perlu nak risau ngadap muka jenab..dan sakit hati dgn perangainya. Semuanya smooth and peace jer bagi aku sekarang. Less stress less hassle dan hidup dgn tenteram tak macam dulu masa kat company lama.



Itulah hikmah atas semuanya. Betapa bila kita sabar dan redha insyaAllah ada ganjarannya. Kat tmpat baru aku ni sbb co ni sgt besar dgn staff hampir dua ratus org jadi mcm2 org kita akan jumpe. Mcm2 bangsa, mcm2 perangai. Tapi since aku freshies dan baru kat sini aku buat bodo buat tatau . Ramai jugak yg ramah dah tidak sombong nak bertegur sapa dan berkenalan, tetapi ada jugak yg set2 sombong nak mampus tahap dewa. Yg ada berlagak sbb dah lama keje kat sini. Ye, most of them keje sini more that 5 years dah…ramai dah more 10 years pun termasuk bos aku. Bos aku org nya muda, kacak lagi tu. Berbangsa cina tapi sangat fasih berbahasa melayu. AKu dgr dia bermula keje kat sini sebaik lepas abes belajar sampai sekarang dia jadi business unit manager. Products kat department aku might 10x lagi banyak kot dari tmpat lama. Tapi tak pe, benda baru, more instresting kan. Yg penting semangat tu.



Melihat dari hari pertama aku orientasi dgn induction training, aku dah nampak hala tuju kat company ni. Semua tersusun teratur dan bersistematik. Bukan caca marba kat tmpat lama tu..kat sini suma follow the procedure. Takde diskriminasi sbb benda tu tercatat dalam policy dan bole diambil tindakan. Jadi org perangai cam jenab tu harap maklum tidak ada dalam list kat sini. Bab hasut menghasut, hina menghina, kutuk mengutuk suma tercatat jelas dalam company policy. Takde perbezaan agama, kaum maupun warna kulit. Semua akan dilayan sama rata..seadilnya.



Hari pertama kat sini kami dah dibawak rounding. Masa tu aku dah tau surau kat mana, tapi bila aku dah stat duduk kat workstation aku, bos aku dgn sendiri tunjuk kat aku kat mana bilik solat!!. Syukran, tak terhingga. Kat tmpat lama merempat merata nak solat kan, kat sini Alhamdulillah suma senang. Bahkan tiap toilet ada disedikan bilik air untuk tukar pakaian dan mandi.



Kat pantry pulak, segala hantu refreshment ada. Ckap jer. Peti ais sentiasa penuh dgn soft drink dan fresh milk. Sapa2 pun bole amik tanpa halangan. Dulu kat tmpat lama jenab berkira sgt..soft drink suma tuk mat saleh jer…(walaupun aku jarang or tak penah amik pun). Biskut pun jenab berkira sgt....kat sini?? Biskut pulak bermacam2 jenis..kita pilih jer apa nak. Sentiasa balang2 tu suma penuh.



Kopi, teh, milo segala hantu minuman suma pun ada. Peti ais pun besar siap ada ice cube kalau nak. Berbanding kat tmpat lama ya Allah, kat sini 100x lebih baik cara syarikat melayan semua pekerja dgn segala kemudahan. Pantry lengkap dgn beberapa dining table. Duduk aja kat situ makan…takde org nak marah.



Sebelah pantry pulak ada bilik release stress. Ada PS 2, dart games, snooker dan macam2 lagi..siap ada tv besar untuk bersantai. Jujurnya aku tak pernah merasa ini semua kat mana2 company yg aku dah keje sejak berbelas tahun yg lepas. Jadik agak mcm jakun hahaha. Aku pernah dgr ada kwn2 aku kat syarikat besar oil and gas cerita betapa bagusnya co dorang treat the staff . Selama ni aku dgr nya, now aku sendiri dapat merasa keadaan itu..justeru, aku bersyukur sgt2 tak terhingga dari berkat dan limpahan rezeki Allah pada aku.



Department aku pulak tak berapa ramai..ada la dalam 10 org tapi tak semua mereka salu ada kat office. Selalu mereka ada keje di pelantar minyak yg ada sedang berkursus kat US/ UK ataupun Abu Dhabi. Cuma aku dan sorang application engineer jer pempuan kat sini..yg lain suma lelaki..which way better dan aku suka sbb tak byk mulut or cerita.



Waktu lunch pulak kat sini satu jam. Padanlah dalam offer letter tak mentioned pukul bape lunch time. Kalau kita kuar kul 12 kita kena balik kul 1 yg penting 1 jam…tak kisah kita nak kuar pukul berapa. Flexible sungguh. Kalau jenab dulu berkira mcm org gile. Tapi bab dia balik lunch lewat tak pe..org lain suma tak bole dasar kuku besi kan.



Tiap2 workstation ada telephone canggih yg lengkap dgn msg. Jadi kalau kita tak de kat tmpat akan ada msg keluar blinking2 so that kita tau ada missed call or msg. Sbb itu dorang kat sini bole kuar breakfast suka hati pukul berapa..balik lunch kul berapa. Apa2 ada jer phone yg kita leh tgk ada msg ke dak..Bukan mcm kat tmpat lama kan..aku kena jadi operator angkat telefon bagai..sini tak payah, mmg byk sgt senangnya!!.



Semalam meena kol aku, wah bkan main dia mengadu domba, meroyan segala. Terutama kat si jenab. Berbakul2 caci dan maki dia pada jenab dan dia merungut2 sbb byk keje , byk sgt benda nak kena buat tapi gaji ciput katanya..(padahal masa dia transfer kat dept lama aku tu dapat increment). Tau jer la meena tu. Bekira sgt2 pasal keje tak mcm aku dulu..byk ke sikit ke…buat jer tanpa byk soal..dia?? sampai luar dalam dimakinya..itu lah beza antara aku dgn dia..aku tak berkira..dlam suma perkara, dia? Sgtlah kedekut lagi berkira bukan je dari segi kerja, tenaga apatah lagi wang ringgit u olls. Hehari katanya dia meroyan kat jenab kata banyak keje blab la bla. Bole pulak mintak tolong aku carikkan dia keje..pelisss.



Usahala sendiri, carik kat tenet ke hape. AKu pun dulu berates application aku antara, tak henti2 usaha mencarik. Tak henti usaha doa. Akhirnya dgn izin Allah dapat gak. Ni harap org nak carikkan, nak rekemen kan..tidak sama sekali…pandai2 la ko nak idup kan.



Dan aku sengaja biar dia sakit hati…aku kata gaji aku lebih byk lagi dari kat sana..dgn cuti tahun lagi bnyak dari sana…ada kemudahan gym freee..(ye u olls building ni ada gym, leh masuk percumaaaa!!). Aku sengaja racun lebih2..kata how good this company..tak mcm sana..mcm hampeh…tak pro kat sini mmg heybaaad..which aku over2 la cerita..sajaaa kasik panas…menambah sakit hati dia lagi, aku kata gaji aku 3x ganda gaji dia,,.wakakaka, padahal tak de pun u olls..aku dapat lebih bebrapa ratus jer dari tmpat lama..ALhamdullillah la kan. Org lain takde peluang mcm aku..dapat duit compensation,dapat keje baru..gaji lebih company bagus..besar, tapi aku dapat…aku bersyukur sgt..tu lah rezeki namanya.



Ya cuti tahunan aku kat sini 18 hari…probation 3 bulan jer..insya Allah by Feb kalau aku confirmed leh amik cuti dah..walaupun dental ada sikit jer 400rm setahun..takde optical…tapi tak kesah, sbb medical NO LIMIT..belasah la sebanyak mana kita nak. Nak pi klinik? Guna jer kad insurans ING swipe jer, tak payah bayar…tak payah susah2 nak kuar duit nak bawak anak2 g klinik kalau sakit…pi jer beribu panel ING bole je dapat rawatan..kat sg besar ada.,kat BP Pun ada…



Jadi apa lagi yg aku nak?? Syukurlah semuanya dah ada disini..Dan aku berdoa dan berharap agar aku akan kekal disini smpai pencen…biarlah ini menjadi pekerjaan terakhir aku sampai tua..ada staf development program yg takde limit kita bole dapat. If kita bagus in 2 years with good performance company will willingly to sponsor for study sampai peringkat paling tinggi. Peluang meningkatkan kerjaya kat sini sentiasa terbuka luas..ramai dah yg dapat. Dari clerk biasa sampai jadi regional administrator…



Yg paling aku suka sgt kat sini ramai melayu…ramai beragama Islam..jadi semua pasti mudah kalau bab2 solat kan..bukan macam kat tmpat lama tu….tak kesah langsung terutama si jenab tu..



Mlam tadi gak kak N (co dia supply car rental kat off lama) telefon aku dan lama sgt kami borak2. Katanya jenab tgh gelabah skg cari org nak jadi admin..nak buat invoicing..so kak n perli la..meena ka nada??..katanya meena tak leh cope, sbb byk sgt..eleh, bukan tak leh cope sbb byk komplen sgt kan, jenab pun pening…jenab cam terasa dah skg ketiadaan aku..dulu masa aku ada invoicing , payment suma tip top..now suma tersangkut..wahaha padan muka depa u olls. Now baru tau langit tinggi ke rendah kan..rasaain lorh. Kak n ketawakan je si jenab ..baru tau eh…



Kat sini nak makan pun senang, kat tabung haji ada, ampang park ada…kat foodcourt pun ada. Cuma kalau ke ampang park tu , tak kuat iman abesss…terjebak suma sbb suma ada..mak bapak jer takde jual, u name it, u got it..



Dan, aku berpeluang dan bole nak sambung amalan bersolat dhuha kat sini u olls..sbb senang sgt ..mudah sgt. Tak lama mana pun kan..mudah2an dgn amalan aku tu rezeki aku sentiasa murah, kesihatan aku sentiasa baik dan aku sentiasa diberi kesenangan hati dan akal fikiran kan, Insya Allah..



Tu je lah, yg aku nak kongsi dgn u olls..walaupun FB dan sewaktu dgnnya x leh masuk, aku masih jer bole masuk blog. Cumanya tak leh la masuk selalu kan..time2 lunch gini bole la..ataupun time2 lepas kul 5 tu baru ok..



Oh, office hour kami kul 8-5, tapi aku salu balik lewat, maklum sp pun kul 545 baru kuar office. Lepas solat asar dalam 530 baru aku jalan terkedek2 ke ampang park tu tunggu SP..tpi yg pasti skg kami salu sampai umah awal. Kul 630 or 645 dah sampai..Kakak pulak mmg dah stat cuti sek dari awal November hari tu, so bdak2 mmg tak pi bby sitter, suma balik ke rumah jer. Keje umah pun beres, umah pun bersih dan tip top..sbb aku suruh kakak uruskan dan byar gaji kat dia jer..dia pun happy…how much aku bagi??..sbb baby sitter tak bayar (RM450) aku suruh sp beri kat kaka separuh dari amount tu sebagai gaji..RM250..happy giler minah tu…Disamping jaga umah, dia juga masak tuk adik2nya., . Mmg dia boleeh la bab masak2 ni…well tgk la sapa sifunya kan..



Takat masak nasik buat lauk simple, goring kewtiaw, buat spaghetti bole jer..dia pun dah pandai buat sambal tumis..ada aku cuba rasa ari tu…not too bad..kadang2 siap buat pancake lagi tu.



So, aku gembira sungguh dgn semua ni..dgn apa yg dah berlaku..semua berjalan dgn lancar..semoga segalanya Allah beri kemudahan kan..Cuma aku agak debar sikit ni sbb selasa depan si Amal nak bersunat…since aku baru keje mana leh cuti, SP akan cuti 2 minggu tuk jaga dia..tu lagi satu aku risau maklum amal…manja terlebih kan…tapi harap2 semuanya baik2 jer..



Ok u olls, selamat berhujung minggu ya. Aku nak balik rehat2 ke kg ku di sgbesar..lgpun ada jemputan kawin sabtu dan ahad..till next time..daaaaaaaaaaaaa












Assalamualaikum, semoga korang semua baik2 belaka. Aku Alhamdulillah. Sedar tak sedar sekejap jer dah seminggu aku kat tmpat baru ni. Masih baru, masih hijau dan masih banyk perkara nak kena belajar nk catch up. Sementelah byk aku x leh access lagi , mcm kat server and work folder aku buat training online yg bukan main banyak tu. Alhamdulillah, dah abes pun. Banyak masa terluang aku browse company products, tgk gambar camne rupanya products kat sini. Hampir2 byk kesamaan dgn co lama tu Cuma of course label dan jenama yg beza kan.



Bole dikatakan hehari nak pergi keje aku bangun dgn mudah dan penuh semangat. Fikiran yg tenang, hati yg senang sbb tak perlu nak memikir pasal jenab tak perlu nak risau ngadap muka jenab..dan sakit hati dgn perangainya. Semuanya smooth and peace jer bagi aku sekarang. Less stress less hassle dan hidup dgn tenteram tak macam dulu masa kat company lama.



Itulah hikmah atas semuanya. Betapa bila kita sabar dan redha insyaAllah ada ganjarannya. Kat tmpat baru aku ni sbb co ni sgt besar dgn staff hampir dua ratus org jadi mcm2 org kita akan jumpe. Mcm2 bangsa, mcm2 perangai. Tapi since aku freshies dan baru kat sini aku buat bodo buat tatau . Ramai jugak yg ramah dah tidak sombong nak bertegur sapa dan berkenalan, tetapi ada jugak yg set2 sombong nak mampus tahap dewa. Yg ada berlagak sbb dah lama keje kat sini. Ye, most of them keje sini more that 5 years dah…ramai dah more 10 years pun termasuk bos aku. Bos aku org nya muda, kacak lagi tu. Berbangsa cina tapi sangat fasih berbahasa melayu. AKu dgr dia bermula keje kat sini sebaik lepas abes belajar sampai sekarang dia jadi business unit manager. Products kat department aku might 10x lagi banyak kot dari tmpat lama. Tapi tak pe, benda baru, more instresting kan. Yg penting semangat tu.



Melihat dari hari pertama aku orientasi dgn induction training, aku dah Nampak hala tuju kat company ni. Semua tersusun teratur dan bersistematik. Bukan caca marba kat tmpat lama tu..kat sini suma follow the procedure. Takde diskriminasi sbb benda tu tercatat dalam policy dan bole diambil tindakan. Jadi org perangai cam jenab tu harap maklum tidak ada dalam list kat sini. Bab hasut menghasut, hina menghina, kutuk mengutuk suma tercatat jelas dalam company policy. Takde perbezaan agama, kaum maupun warna kulit. Semua akan dilayan sama rata..seadilnya.



Hari pertama kat sini kami dah dibawak rounding. Masa tu aku dah tau surau kat mana, tapi bila aku dah stat duduk kat workstation aku, bos aku dgn sendiri tunjuk kat aku kat mana bilik solat!!. Syukran, tak terhingga. Kat tmpat lama merempat merata nak solat kan, kat sini Alhamdulillah suma senang. Bahkan tiap toilet ada disedikan bilik air untuk tukar pakaian dan mandi.



Kat pantry pulak, segala hantu refreshment ada. Ckap jer. Peti ais sentiasa penuh dgn soft drink dan fresh milk. Sapa2 pun bole amik tanpa halangan. Dulu kat tmpat lama jenab berkira sgt..soft drink suma tuk mat saleh jer…(walaupun aku jarang or tak penah amik pun). Biskut pulak bermacam2 jenis..kita pilih jer apa nak. Sentiasa balang2 tu suma penuh.



Kopi, teh, milo segala hantu minuman suma pun ada. Peti ais pun besar siap ada ice cube kalau nak. Berbanding kat tmpat lama ya Allah, kat sini 100x lebih baik cara syarikat melayan semua pekerja dgn segala kemudahan. Pantry lengkap dgn beberapa dining table. Duduk aja kat situ makan…takde org nak marah.



Sebelah pantry pulak ada bilik release stress. Ada PS 2, dart games, snooker dan macam2 lagi..siap ada tv besar untuk bersantai. Jujurnya aku tak pernah merasa ini semua kat mana2 company yg aku dah keje sejak berbelas tahun yg lepas. Jadik agak mcm jakun hahaha. AKu pernah dgr ada kwn2 aku kat syarikat besar oil and gas cerita betapa bagusnya co dorang treat the staff . Selama ni aku dgr nya, now aku sendiri dapat merasa keadaan itu..justeru, aku bersyukur sgt2 tak terhingga dari berkat dan limpahan rezeki Allah pada aku.



Department aku pulak tak berapa ramai..ada la dalam 10 org tapi tak semua mereka salu ada kat office. Selalu mereka ada keje di pelantar minyak yg ada sedang berkursus kat US/ UK ataupun Abu Dhabi. Cuma aku dan sorang application engineer jer pempuan kat sini..yg lain suma lelaki..which way better dan aku suka sbb tak byk mulut or cerita.



Waktu lunch pulak kat sini satu jam. Padanlah dalam offer letter tak mentioned pukul bape lunch time. Kalau kita kuar kul 12 kita kena balik kul 1 yg penting 1 jam…tak kisah kita nak kuar pukul berapa. Flexible sungguh. Kalau jenab dulu berkira mcm org gile. Tapi bab dia balik lunch lewat tak pe..org lain suma tak bole dasar kuku besi kan.



Tiap2 workstation ada telephone canggih yg lengkap dgn msg. Jadi kalau kita tak de kat tmpat akan ada msg keluar blinking2 so that kita tau ada missed call or msg. Sbb itu dorang kat sini bole kuar breakfast suka hati pukul berapa..balik lunch kul berapa. Apa2 ada jer phone yg kita leh tgk ada msg ke dak..Bukan mcm kat tmpat lama kan..aku kena jadi operator angkat telefon bagai..sini tak payah, mmg byk sgt senangnya!!.



Semalam meena kol aku, wah bkan main dia mengadu domba, meroyan segala. Terutama kat si jenab. Berbakul2 caci dan maki dia pada jenab dan dia merungut2 sbb byk keje , byk sgt benda nak kena buat tapi gaji ciput katanya..(padahal masa dia transfer kat dept lama aku tu dapat increment). Tau jer la meena tu. Bekira sgt2 pasal keje tak mcm aku dulu..byk ke sikit ke…buat jer tanpa byk soal..dia?? sampai luar dalam dimakinya..itu lah beza antara aku dgn dia..aku tak berkira..dlam suma perkara, dia? Sgtlah kedekut lagi berkira bukan je dari segi kerja, tenaga apatah lagi wang ringgit u olls. Hehari katanya dia meroyan kat jenab kata banyak keje blab la bla. Bole pulak mintak tolong aku carikkan dia keje..pelisss.



Usahala sendiri, carik kat tenet ke hape. AKu pun dulu berates application aku antara, tak henti2 usaha mencarik. Tak henti usaha doa. Akhirnya dgn izin Allah dapat gak. Ni harap org nak carikkan, nak rekemen kan..tidak sama sekali…pandai2 la ko nak idup kan.



Dan aku sengaja biar dia sakit hati…aku kata gaji aku lebih byk lagi dari kat sana..dgn cuti tahun lagi bnyak dari sana…ada kemudahan gym freee..(ye u olls building ni ada gym, leh masuk percumaaaa!!). Aku sengaja racun lebih2..kata how good this company..tak mcm sana..mcm hampeh…tak pro kat sini mmg heybaaad..which aku over2 la cerita..sajaaa kasik panas…menambah sakit hati dia lagi, aku kata gaji aku 3x ganda gaji dia,,.wakakaka, padahal tak de pun u olls..aku dapat lebih bebrapa ratus jer dari tmpat lama..ALhamdullillah la kan. Org lain takde peluang mcm aku..dapat duit compensation,dapat keje baru..gaji lebih company bagus..besar, tapi aku dapat…aku bersyukur sgt..tu lah rezeki namanya.



Ya cuti tahunan aku kat sini 18 hari…probation 3 bulan jer..insya Allah by Feb kalau aku confirmed leh amik cuti dah..walaupun dental ada sikit jer 400rm setahun..takde optical…tapi tak kesah, sbb medical NO LIMIT..belasah la sebanyak mana kita nak. Nak pi klinik? Guna jer kad insurans ING swipe jer, tak payah bayar…tak payah susah2 nak kuar duit nak bawak anak2 g klinik kalau sakit…pi jer beribu panel ING bole je dapat rawatan..kat sg besar ada.,kat BP Pun ada…



Jadi apa lagi yg aku nak?? Syukurlah semuanya dah ada disini..Dan aku berdoa dan berharap agar aku akan kekal disini smpai pencen…biarlah ini menjadi pekerjaan terakhir aku sampai tua..ada staf development program yg takde limit kita bole dapat. If kita bagus in 2 years with good performance company will willingly to sponsor for study sampai peringkat paling tinggi. Peluang meningkatkan kerjaya kat sini sentiasa terbuka luas..ramai dah yg dapat. Dari clerk biasa sampai jadi regional administrator…



Yg paling aku suka sgt kat sini ramai melayu…ramai beragama Islam..jadi semua pasti mudah kalau bab2 solat kan..bukan macam kat tmpat lama tu….tak kesah langsung terutama si jenab tu..



Mlam tadi gak kak N (co dia supply car rental kat off lama) telefon aku dan lama sgt kami borak2. Katanya jenab tgh gelabah skg cari org nak jadi admin..nak buat invoicing..so kak n perli la..meena ka nada??..katanya meena tak leh cope, sbb byk sgt..eleh, bukan tak leh cope sbb byk komplen sgt kan, jenab pun pening…jenab cam terasa dah skg ketiadaan aku..dulu masa aku ada invoicing , payment suma tip top..now suma tersangkut..wahaha padan muka depa u olls. Now baru tau langit tinggi ke rendah kan..rasaain lorh. Kak n ketawakan je si jenab ..baru tau eh…



Kat sini nak makan pun senang, kat tabung haji ada, ampang park ada…kat foodcourt pun ada. Cuma kalau ke ampang park tu , tak kuat iman abesss…terjebak suma sbb suma ada..mak bapak jer takde jual, u name it, u got it..



Dan, aku berpeluang dan bole nak sambung amalan bersolat dhuha kat sini u olls..sbb senang sgt ..mudah sgt. Tak lama mana pun kan..mudah2an dgn amalan aku tu rezeki aku sentiasa murah, kesihatan aku sentiasa baik dan aku sentiasa diberi kesenangan hati dan akal fikiran kan, Insya Allah..



Tu je lah, yg aku nak kongsi dgn u olls..walaupun FB dan sewaktu dgnnya x leh masuk, aku masih jer bole masuk blog. Cumanya tak leh la masuk selalu kan..time2 lunch gini bole la..ataupun time2 lepas kul 5 tu baru ok..



Oh, office hour kami kul 8-5, tapi aku salu balik lewat, maklum sp pun kul 545 baru kuar office. Lepas solat asar dalam 530 baru aku jalan terkedek2 ke ampang park tu tunggu SP..tpi yg pasti skg kami salu sampai umah awal. Kul 630 or 645 dah sampai..Kakak pulak mmg dah stat cuti sek dari awal November hari tu, so bdak2 mmg tak pi bby sitter, suma balik ke rumah jer. Keje umah pun beres, umah pun bersih dan tip top..sbb aku suruh kakak uruskan dan byar gaji kat dia jer..dia pun happy…how much aku bagi??..sbb baby sitter tak bayar (RM450) aku suruh sp beri kat kaka separuh dari amount tu sebagai gaji..RM250..happy giler minah tu…Disamping jaga umah, dia juga masak tuk adik2nya., . Mmg dia boleeh la bab masak2 ni…well tgk la sapa sifunya kan..



Takat masak nasik buat lauk simple, goring kewtiaw, buat spaghetti bole jer..dia pun dah pandai buat sambal tumis..ada aku cuba rasa ari tu…not too bad..kadang2 siap buat pancake lagi tu.



So, aku gembira sungguh dgn semua ni..dgn apa yg dah berlaku..semua berjalan dgn lancar..semoga segalanya Allah beri kemudahan kan..Cuma aku agak debar sikit ni sbb selasa depan si Amal nak bersunat…since aku baru keje mana leh cuti, SP akan cuti 2 minggu tuk jaga dia..tu lagi satu aku risau maklum amal…manja terlebih kan…tapi harap2 semuanya baik2 jer..



Ok u olls, selamat berhujung minggu ya. Aku nak balik rehat2 ke kg ku di sgbesar..lgpun ada jemputan kawin sabtu dan ahad..till next time..daaaaaaaaaaaaa






















1 comment:

CikPuanHaLia said...

Alhamdulillah..syukur kak.
Sy yg baca ni pun terasa kelegaan itu :)