December 7, 2011

Aku, Dhia, Elyssa, keluarga dan rakan2 meroyan

Perrgh, tajuk best ek? well gitulah kegilaan sekarang ni.  Dhia tu mula2 pun dah mcm best, so natijahnya tersangkut jugak. Feelnya tak sama mcm Nora Elena taw. Pendek kata kalau tak tgk Dhia tak rasa rugi apa2. Leh je layan kat tonton dikeluangan waktu.  Tapi Nora Elena?  harus hehari tak sabar nak tgk tak pe. Missed je mcm rugi. Mcm ilang duit seribu ringgit je rasanya.  Penangan hebat Nora Elena sampai kan meroyan tak sesudah. Menanti citer tu abess seksa weh.  Nora Elena gak buat Ahkak geli femes u olls, sampai mencanak2 org baca belog dia dek surat terbuka itew kan. 

So bila Dhia menjadi royanan baru masing2 pun tak sesabar nk tgk abang zikir, macho budiman dan beriman.  Segala2 tentang lelaki melayu terakhir malaya ada ciri2 pada abang zikir.  Macho, kacak, taf, kaya, sabar lemah lembut..wah suma ada. Mmg menjadi igauan jugak ciri2 pada abang zikir..(ai takkan tersasul sebut ya cam org tu..manjang ingat yg lain wakakakaka).

So, menanti pengakhiran Dhia pada 26Dec katanya harus mendebarkan. Bila mana hehari ahli mesorat meroyan tingkap akan bring in topik kat wall. Mujo takde internet kat umah aku. Lau tak aku pun terjebak sama. Cuma2 geng2 meroyan akan agak lambat la nak komeng mengoment kan.

Aku tau diluar sana ramai yg jeles geng2 meroyan happening kami ni. Suma nya mcm dah biasa antara satu sama lain. So statement lucah,  hanjj,sentap dan segala mala sudah tak memberi kesan pada ahli geng suma..tapi AWAS, kalau yg ada taktau ujung pangkal ttba nak bagi stement hanjj kan, siap la kena maki dek dak Adi tu..

Ok, berbalik pada cinta ellysa pulak. Mggu lepas tu meroyang2 suma sbb ucapan umeno mengambil alih slot kan, dah rugi satu episod.  Suma mmg tak sabar nak tunggu abes. Pe lagi nak tgk ending hapi2 antara samseng dan elysa kan.  Minggu ni pun aku harap dah abes. Tapi mcm sial jer. Bila tgk kejap dah iklan. Iklan pulak berjela2 gitu. Mcm haram jer. Kalau layan kat tonton kejap je dah abis. Takde iklan mengaruts bagai.

Pendek kata, ikut kegilaan mak dlam rumah. Kalau cite tu mak meroyan abess satu rumah termasuk bapak pun meroyan2 juga ketagih nak tgk.  Sampai hafal tu watak2 segala. Sampai timbul tu kebencian pada Yasmin, pada rashid, pada melly...pada rose, pada Ku Salmi. Begitu jugalah isi umah aku.  Abess anak2 yg kecik pun asik menanya kalu ari jemaat, Ma, ari ni takde Dhia ker??..kansss.

SP aku pun sama. Kalau cinta elysaa tu ingat jer.  Manjang layan bersama2 kat depan tibi. Kalau idak, gusti2 jer lah menjadi tontonan tiap malam.  Aku pulak jenis menci giler sama gusti. Mana mungkin nak dok situ melayan bagai kan. Sori.
One thing aku suka Johan Asari belakon jadi samseng. Memek muka, bahasa tubuh mmg menjadik sungguh. Walaupun bak kata ahkak geli, pasha tu tak minat, so malas nak follow.  Aku pun x suka gak si pasah tu tapi jalan citer dan ada si Aril..gugagahkan jugak u olls.

So nak menunggu pengakhiran dhia dan elysa la gamaknya menjelang abisnya tahun 2011 ini kan.  Jgn korang taktau TV9 dah TV alhijrah pun byk citer2 melayu yg best2 tau. ALhijrah tu citer suma ala2 bersopan. Ala bertudung tak bersentuh bukan mahram. Apa yg aku tau, aku baca kat mana ntah kata mmg itu syarat utama nak drama kena tayang kat alhijrah kena ikut syarat2 spt menutup aurat, tiada sentuhan bukan ajnabi..wah, bagus kan..

So, kwn2 layanlah drama2 ini sampai abess  ye.....ombak rindu mmg tak tgk wayang ler..baru je semlam aku tnya kakak mana novel ku itu? rupanya kazen dia pinjam sampai sudah buat reta...hish , baru jer feeling2 nak baca balik ..potong betul



3 comments:

*Miss Geli^ said...

kak, ni dewan eja kat pc aku ni autometik eja zakar..camne?

Irfa said...

panjang sungguh ent3 smpai aku lupa nak komen apa.sronok sgt membaca ;-)

Anna said...

Miss Geli, ko pnye PC pun sama mcam ko gak..automatik set..hahahaha

Irfa,
wah...meh ler join geng meroyan kat fesbuk...happening. Tk caya tnya Miss geli-geli